KOSTEN

 

Bedrijven

 

Advocatenkantoor Delgado hanteert voor bedrijven een tarief van € 190,- per uur en alle tarieven zijn exclusief 5% kantoorkosten en 21% BTW. Eventuele kosten van ingeschakelde derden (zoals een deurwaarder, de Rechtbank of Kamer van Koophandel) zullen apart in rekening worden gebracht. Het eerste kennismakingsgesprek kost u nog geen € 100,=, waarna u vrijblijvend kunt beslissen de zaak te laten rusten, zelf op te pakken of aan uw advocaat uit handen te geven. Als u een rechtsbijstandsverzekering hebt en/of een 'second opinion' wilt dan kunt u onder bepaalde voorwaarden de kosten vergoed krijgen, maar let erop dat de maatschappij in eigen belang zal proberen te ontmoedigen dat u uw advocaat van keuze inschakelt.

Voor eenvoudige incasso’s van geldvorderingen t/m € 25.000,= hanteert het advocatenkantoor een speciaal incassotarief. Vorderingen tot €10.000,= worden afgehandeld tegen een uurtarief van € 110,= en tot € 25.000,= voor € 160,= per uur.

Tevens bestaat de mogelijkheid een abonnement af te sluiten, waarbij u een jaar lang onbeperkt telefonisch juridisch advies kunt krijgen tegen een vast bedrag. De kosten van dit abonnement bedragen € 600,- per jaar exclusief BTW. Daarnaast profiteren abonnementhouders van een aangepast tarief van € 160,- per uur.

Stichtingen/verenigingen en startende bedrijven (niet ouder dan 3 jaar) krijgen een extra korting op de kosten en betalen slechts €160,= per uur.

Particulieren

 

Advocatenkantoor Delgado hanteert voor particulieren inkomensafhankelijke advocaatkosten, waardoor de kosten van uw advocaat in vergelijking met andere advocaten relatief laag zullen zijn. Het eerste kennismakingsgesprek kost u slechts € 54,=, waarna u vrijblijvend kunt beslissen de zaak te laten rusten, zelf op te pakken of aan uw advocaat uit handen te geven.

Als u een belastbaar inkomen heeft van minder dan € 31.100,= als alleenstaande of € 44.000,= als gezin en geen vermogensbelasting betaalt, komt u meestal voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking. U wordt dan pro deo met een toevoeging bijgestaan, waardoor de advocaatkosten naast uw eigen bijdrage van € 226,= tot € 984,= deels vergoed worden door de Raad voor Rechtsbijstand. Met een verwijzing van het Juridisch Loket kunt u hierop een korting van € 61,= krijgen, maar vanwege de huidige hoge inflatie is dat tijdelijk niet meer nodig. Uw advocaat zal in het eerste kennismakingsgesprek aan de hand van uw belastingaanslag/jaaropgave 2022 en recente inkomenspecificatie nagaan of u voor deze regeling in aanmerking komt.

Komt u niet voor deze regeling in aanmerking dan bedragen de advocaatkosten afhankelijk van uw inkomen € 150,- tot € 180,- per uur exclusief 5% kantoorkosten en 21% BTW. Gemiddeld bedragen uurtarieven van andere kantoren meer dan € 230,- exclusief, dus hier betaald u een stuk minder. Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt u deze kosten vaak onder bepaalde voorwaarden helemaal vergoed, waardoor u per saldo niets betaalt en gebruik kunt maken van uw recht op vrije advocaatkeuze.